Voderadský Samsung má voľné pondelky, firma reaguje na znížený dopyt

09.02.2013 Trnava

Voderady 8. februára (TASR) – Pondelok 11. februára bude v poradí už štvrtým pondelkom, kedy zamestnanci výrobného závodu Samsung vo Voderadoch nenastúpia do práce.

Spoločnosť Samsung Display Slovakia, s. r. o. krátením pracovného týždňa a znížením produkcie reaguje na aktuálnu požiadavku trhu.

„Elektrotechnický priemysel podlieha sezónnosti a po zvýšenom objeme produkcie na vianočné trhy pravidelne nasleduje obdobie nižšej produkcie začiatkom roka. V zmysle uvedeného je i naše obdobie nízkej produkcie očakávané a teda ničím zvláštne," odpovedal na otázku TASR o príčinách opatrenia Pavol Komárňanský, poverený stykom s médiami. V súčasnosti situácia v spoločnosti, ako dodal, odráža ekonomickú situáciu na Slovensku. Na nižší dopyt spoločnosť podľa neho reaguje využívaním dostupných zákonných možností v zmysle Zákonníka práce bez dopadu na mzdy zamestnancov.

Podľa zistení TASR relevantní zamestnanci pracujú v systéme flexi konta, vynechané dni si v silnejšom období nadpracujú. Zatiaľ nevedia, koľko voľných pondelkov im ešte predĺži víkendy.

Spoločnosť Samsung Display Slovakia s. r. o. začala s výrobou LCD modulov v priemyselnom parku v obci Voderady neďaleko Trnavy v roku 2008. Je to jediný závod spoločnosti Samsung v Európe na výrobu LCD modulov. LCD modul je základná súčiastka televízorov a monitorov s LCD obrazovkami, ktorého výroba je mimoriadne technologicky náročná. Slovenská republika priznala spoločnosti Samsung Display Slovakia s. r. o vo Voderadoch štatút významnej investície, ktorej uskutočnenie je vo verejnom záujme.
 

Vyberte región